Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa fontos kéréssel fordult a hívekhez, miután megműtötték

2023. június 10., szombat 10:28

A katolikus egyházfő először adott ki üzenetet, miután szerdán vastagbélműtéten esett át.

Mint írtuk, Ferenc pápa orvosi csapata úgy döntött, hogy a szentatyának műtétre van szüksége. Az egyházfő lábadozásáról a Szentszék adott hírt azt követően, hogy Ferenc pápa szerdán műtéti beavatkozáson esett át. A Vatikán közleménye szerint a pápa jól van, gyógyul, és már köszönetet is tudott mondani a rengeteg jókívánságért, amit a katolikus egyház híveitől kapott. 

A szentatya pénteken a műtétet követően egy kérést is intézett a hívekhez Twitter-oldalán :

Mindenkiért imádkozom, különösen azokért, akik szenvednek. Kérlek benneteket, tartsatok meg imáitokban

– írta közösségi oldalán Ferenc pápa.

Egy sérv miatt volt szükséges a műtét

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Ferenc pápa műtétje során az orvosok a hasfalában lévő sérvet hozták helyre. A 86 éves pápának két évvel ezelőtt már eltávolították vastagbele egy részét.

A Vatikán közölte, hogy a háromórás műtét közben – amelyhez a pápát általános érzéstelenítésben kellett altatni – nem volt semmilyen komplikáció.

Ferenc Pápa április végén járt Magyarországon

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon. A katolikus egyházfő egy levelében köszönte meg Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját. 

Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik „nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat, és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában”.

Hozzátette, reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben.

Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte, hogy ők is imádkozzanak érte.

Az Úr Jézus áldjon meg, és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya oltalmazzon meg benneteket

– zárta sorait az egyházfő.

Rovatok