Index Vakbarát Hírportál

„Mi vagyunk a zsidók Soros Györggyel szemben”

2023. június 10., szombat 15:43

Josh Hammer amerikai konzervatív véleményvezér szerint nem antiszemitizmus Soros György bírálata. A zsidó származású közíró úgy véli, hogy Soros György származása nem lehet a milliárdos bírálatának gátja.

„Soros György etnikai és vallási háttere nem akadályozhat meg minket abban, hogy annak nevezzük, ami: gonosznak. Soros bírálata és a harc ellene nem antiszemitizmus” – fogalmazott a CPAC Hungaryn is felszólaló Josh Hammer a Newsweeken megjelent, „Mi vagyunk a zsidók Sorossal szemben” véleménycikkében, amelyet az Alapjogokért Központ szemlézett. 

Hammer úgy fogalmaz, Soros bírálata azonnal antiszemitizmus-stigmát és az ártalmas zsidógyalázás vádját vonja maga után, miközben Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról, filantrópjáról és társadalmi aktivistájáról”,

valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláásson és disztópikus képére formáljon át egész országokat legalább öt különböző kontinensen.

Hammer úgy érvel, ő zsidó szerkesztőként rendszeresen megosztja olykor provokatív véleményét is, ami lehet, hogy sérti a baloldali olvasók érzékenységét.

Ez azonban nem antiszemitizmus, ez nem zsidógyűlölet, hanem a véleményem 

– írja a konzervatív zsidó véleményvezér.

„Évek óta, valahányszor a konzervatívok, a nacionalisták vagy a hagyománytisztelők kritizálták Soros György és a baloldali Nyílt Társadalom Alapítványok ernyőhálózatának kiterjedt befolyását, Soros gárdája a bürokraták kasztjában és a fősodratú sajtóban mindig azt kiabálta: »Ez antiszemitizmus!«” – tette hozzá Hammer, aki szerint Soros György az Egyesült Államokban tönkretette a nagyvárosok hétköznapjait a szélsőbaloldali ügyészek kampányának támogatásával:

Egyszerűen fogalmazva Soros a világon bárki másnál nagyobb mértékben felelős azért, hogy Amerika néhány legikonikusabb városa anarchikus városi pokollá süllyedt. Soros mély gyűlölettel viseltetik Izrael iránt, és szélsőséges terrorcselekményekkel összefüggésbe hozható palesztin szervezeteket támogat csak azért, hogy a demokraták fedezékből szidhassák Izraelt

– fogalmazott Hammer.

Végül azt írta: itt az idő, hogy azok, akik zsidóként kritikusak Soros tevékenységével, és véleményüket fel is merik vállalni, egységesen megszerveződjenek: „Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából. Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja. [...] A baloldaliság nem a zsidóság, és baloldalellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni”.

Rovatok