Index Vakbarát Hírportál

Új információk érkeztek Silvio Berlusconi állapotáról

2023. június 10., szombat 14:53

Egy milánói kórházban több vizsgálatnak is alávetik a 86 éves korábbi olasz miniszterelnököt.

Ahogyan már arról korábban beszámoltunk, három héttel az után, hogy hazaengedték Silvio Berlusconit, a volt olasz miniszterelnök ismét kórházba került. Az Ansa olasz hírügynökség azt írta, hogy a Forza Italia! alapítóját a milánói San Raffaele Kórházban ápolják.

Az olasz hírügynökség most újabb információkkal szolgált az olasz politikus állapotáról.

Silvio Berlusconi állapota nem kritikus, nem kell intenzív osztályon kezelni, a tervezett vizsgálatok pedig a megfelelő ütemben zajlanak.

A jelenlegi vizsgálatok Berlusconi leukémiájával vannak összefüggésben.  A 86 éves politikus kevesebb mint egy hónappal az után tért vissza a kórházba, hogy 45 napot töltött ott krónikus leukémiájával összefüggő tüdőfertőzés kezelése miatt.

Berlusconi 2020 szeptemberében pozitív koronavírustesztet produkált, majd kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. 2016 júniusában – szintén a San Raffaelében – nyitott szívműtéten esett át, amikor is az aortabillentyűjét cserélték ki.

A műtét szükségességét 2016. június 9-én bejelentve Berlusconi személyi orvosa, Alberto Zangrillo kifejtette, hogy a volt miniszterelnök ez alkalommal „a halált kockáztatta: nagyon súlyos állapotban érkezett a kórházba, veszélyben volt az élete, és ennek tudatában volt”.

2019-ben pedig kétórás sürgősségi műtéten esett át a volt olasz miniszterelnök bélelzáródás miatt.

Rovatok