Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy repülőgép Los Angeles mellett, hatan meghaltak

2023. július 10., hétfő 06:01

Egy kisrepülőgép fedélzetén tartózkodó mind a hat ember meghalt, amikor a gép szombaton lezuhant és elégett egy Los Angeles melletti repülőtér közelében lévő mezőn − közölték a helyi és szövetségi hatóságok.

A Cessna C550 típusú üzleti repülőgép Las Vegasból indult el, és a Los Angelestől mintegy 137 kilométerre délre fekvő Riverside megyei French Valley repülőtér közelében zuhant le hajnali 4 óra 15 perc körül – közölte közleményében a Szövetségi Légügyi Hivatal.

A meghalt utasok és a pilóta mind felnőttek voltak, mondta Elliott Simpson, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal légi közlekedési nyomozója egy sajtótájékoztatón. A magántulajdonban lévő repülőgép a kis repülőtér kifutópályájától 500 méterre zuhant le, miután kényszerleszállást kísérelt meg, egy váratlan légköri jelenség miatt − mondta.

Úgy tűnt, hogy a körülmények megfeleltek a repülőtéren történő leszálláshoz szükséges minimális előírásoknak − közölte.

Néhány nappal korábban, július 4-én ugyanezen a repülőtér közelében lezuhant egy kisrepülőgép négy utasával, a felnőtt pilóta meghalt, három fiatalkorú pedig megsérült − közölték a hatóságok.

A szombati incidensben a tűz a lezuhanás után a repülőgép farokrészének kivételével az egész gépet elborította. A helyi média által készített légi felvételeken egy kisrepülőgép formájú, égett törmelék látszott a repülőtérrel szemközti mező egy megfeketedett részén − írta meg a Reuters.

A FlightAware repüléskövető weboldal radaradatai szerint csak egy üzleti repülőgép közlekedett Las Vegasból a French Valley felé abban az időben. Az a gép egyszer körözött a mező közelében, mielőtt ereszkedni kezdett.

A Riverside megyei seriffhivatal, ahol a French Valley-i repülőtér található, közölte, hogy a balesethez kiérkező tisztviselők egy teljesen lángokban álló repülőgépet találtak egy mezőn, és hat utasát a helyszínen halottnak nyilvánították.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal folytatja a baleset vizsgálatát, amelynek további eredményei a következő két hétben várhatóak − mondta Simpson. Az elhunytak nevét nem közölte.

Rovatok