Index Vakbarát Hírportál

Kórház lett a vége az idei pamplonai bikafuttatásnak

2023. július 14., péntek 11:20

A navarrai egyetemi kórház pénteki közleménye szerint öt sérültet vittek be hozzájuk az idei utolsó pamplonai bikafuttatás után.

A tájékoztatás szerint a páciensek esésekből, ütésekből származó váll-, térd-, mellkasi és fejsérülések, zúzódások, valamint ficamok miatt szorulnak egészségügyi ellátásra.

Az elmúlt nyolc napban bikafuttatáson szerzett sérülésekkel összesen 34 embert kezeltek a kórházban, közülük kettőt a bika szarvától szerzett szúrt sebbel.

Az idei utolsó futáson a neves sevillai Miura tenyészet 12 állata vett részt, amely 55 alkalommal szállított bikákat az eseményre. Az 575 és 635 kilogramm közötti súlyú állatok 2 perc 22 másodperc alatt teljesítették a 875 méter hosszú távot az óváros macskaköves utcáin.

Idén a leggyorsabb futás 2 perc 18 másodpercig tartott, míg a leglassabb 35 másodperccel volt több. A bikák délután viadalon vesznek részt a városi arénában, ahol egyébként a futtatás végállomása is volt.

A város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett, egy hétig tartó ünnepségsorozat emblematikus eseményén minden reggel több ezer ember mérette meg magát.

A szervezők becslése szerint a futók tíz százaléka nő volt. A futáson szigorú biztonsági előírások vannak érvényben, az érkezőket rendőrök ellenőrzik, és csak azokat engedik tovább, akik józanul és megfelelő öltözetben, zárt cipőben, táska nélkül jelentek meg.

Rovatok