Index Vakbarát Hírportál

Elindult az olaszországi légiforgalmi sztrájk, közel ezer járatot törölnek

2023. július 15., szombat 13:36

Csaknem ezer belföldi és nemzetközi járatot érint szombaton a földi kiszolgáló személyzet munkabeszüntetése az olaszországi repülőtereken. A sztrájk délelőtt 10 órától este 6 óráig tart.

Mint írtuk, járatok törlésével és késésekkel kell számolni az olaszországi repülőtereken a sztrájkok miatt, amelyeket az olaszországi légitársaságok és repülőterek földi személyzete, valamint a beszállítótársaságok munkavállalói hirdettek meg szerződéseik megújítását követelve.

Az MTI közölte, 

a sztrájk elindult, a késések miatt a munkabeszüntetés hatása az éjszakai órákba nyúlóan is érezhető lesz.

A Wizz Air azt ajánlja az utasoknak, hogy a repülőtérre való elindulás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát a weboldalukon vagy a mobilapplikációjukban.

Ezzel párhuzamosan 

sztrájkot hirdettek 12 és 16 óra között a számos olaszországi járatot is fedő Malta Air légitársaság pilótái, valamint 10 és 18 óra között a Vueling pilótái és légi személyzete is.

A sztrájk a július közepére eső egyik legforgalmasabb nyári hétvégére esik. A rendkívüli kánikula sem segíti majd a repülőtereken az utasok helyzetét.

A légiforgalmi sztrájk a csütörtöki olaszországi vasutassztrájkot és a pénteki városi tömegközlekedési munkabeszüntetést követi.

Rovatok