Index Vakbarát Hírportál

Mindent elveszíthet a kamionos, aki áthajtott a klímaaktivistákon

2023. július 17., hétfő 17:41

Klímaaktivisták közé hajtott egy kamionsofőr egy német városban pénteken. Az állásából kirúgták, jogosítványát határozatlan időre bevonták. Az erőszakos akció során szerencsére senki nem sérült meg.

Dühbe gurult, majd áthajtott a klímaaktivistákon egy kamionsofőr a németországi Starlsundban. Először puszta kézzel próbálta eltávolítani útjából az aktivistákat, majd annyira kifordult magából, hogy járművével is megkísérelt áthajtani rajtuk – írja a Magyar Nemzet.

A fiatal aktivistáknak nem esett bajuk. Az elütött aktivista nem érez haragot a kamionsofőrrel szemben, mivel nem személyek ellen irányult akciójuk, hanem kormányuk ellen – emelte ki a Last Generation környezetvédő szervezet szóvivője.

Az ingerült kamionsofőrt az eset után ügyvédje azzal próbálta menteni, hogy ügyfele csupán célba akarta juttatni szállítmányát és meg akart szabadulni az ebben őt akadályozó aktivistáktól. Azt azonban elismerte, hogy bárkinek baja eshetett volna.

Mivel a sofőr elvesztette állását, ezért a starlsundi politikusok egy csoportja máris gyűjtést szervezett számára, hogy ki tudja fizetni a jogi eljárás költségeit.

Rovatok