Index Vakbarát Hírportál

Az orosz védelmi miniszter átadta Putyin meleg és baráti levelét Kim Dzsongunnak

2023. július 27., csütörtök 09:33

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel találkozott, aki a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségekre érkezett Phenjanba.

Kim Dzsongun és Szergej Sojgu katonai kérdésekről tárgyalt, ezen belül a két ország védelmével és biztonságával kapcsolatos témákat érintették, továbbá a regionális és nemzetközi biztonsággal összefüggő nézeteiket egyeztették az észak-koreai állami műsorszolgáltató csütörtöki jelentése szerint − írta meg az MTI. 

A találkozón Sojgu átadta az észak-koreai vezetőnek Vlagyimir Putyin orosz elnök „meleg és baráti levelét” − közölte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

A KCNA beszámolója szerint Kim Dzsongun elvitte Sojgut az ország legújabb fegyvereit felvonultató kiállításra is. Az erről készült fotókon az látható, amint rakéták mellett sétálnak.

Az orosz védelmi minisztérium Sojgu elutazása előtt kiadott közleményében arról számolt be, hogy Sojgu látogatását a kétoldalú együttműködésben fontos eseménynek tartják, amely a két ország katonai együttműködését is erősíti.

Az orosz–ukrán háború fejleményeit csütörtökön is percről percre közvetítjük.

Rovatok