Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy édesapa, miután a levegőbe repítette a vihar Franciaországban

2023. július 31., hétfő 14:25

Elsodort a vihar egy felfújható csúszdát a hétvégén Franciaország déli részén, rajta egy 3 éves kislánnyal és édesapjával. A férfi nem élte túl a balesetet.

A helyi tűzoltóság szerint az édesapa és a 3 éves kislány is a csúszdán volt, amikor felkapta őket  a szél. A viharban mindketten szívrohamot kaptak, ezért újra kellett éleszteni őket, majd helikopterrel vitték őket kórházba.

Egy szemtanú szerint a férfi a magasba repült, majd a földnek csapódott.

A France Info hírcsatorna beszámolója szerint a csúszda 20 méter hosszú és ugyanolyan széles volt, és mindegy 50 méter repült.

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume vezetője elmondta, borzasztóan elszomorítja, hogy az apa nem élte túl a szerencsétlenséget. A városka Marseille-től keletre található, az ország déli részén. A polgármester a kislány állapotáról nem beszélt – közölte az MTI.

Mint írtuk, hétvégén a az olaszországi Dél-Tirolt sújtotta ítéletidő. A vihar óriási károkat okozott, a megduzzadt patakok hidakat is elsodortak. A Dolomitokban található Gardena-hágónál földcsuszamlást is jelentettek. A viharban senki sem sérült meg, de több autót maga alá temetett a sárlavina.

Rovatok