Index Vakbarát Hírportál

Rekordszámú öngyilkosságot regisztráltak a tengerentúlon

2023. augusztus 11., péntek 11:22

Rekordmagasságba, 49 ezer fölé ugrott tavaly az öngyilkosságban elhunytak száma az Egyesült Államokban, ami 2,6 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest – közölte az amerikai kormány.

A járványügyi központ (CDC) adatai szerint az öngyilkossági halálesetek száma a 2021-es 48 183-ról tavaly 49 449-re emelkedett. 2022-ben az amerikai öngyilkosságok több mint felét lőfegyverrel követték el.

„Tízből kilenc amerikai úgy véli, hogy Amerika mentális egészségi válsággal néz szembe. A CDC által közölt új öngyilkossági halálozási adatok pedig megmutatják, hogy miért” – mondta Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter. Hozzáfűzte, sokan még mindig úgy gondolják, hogy segítséget kérni a gyengeség jele.

A 2022-es öngyilkossági ráta, amely szerint százezer emberre vetítve 14,9 ilyen haláleset jut, öt százalékkal múlta felül a korábbi, 2018-as rekordot, amikor ez az arányszám 14,2 volt, közölte a CDC – adta hírül az MTI.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok