Index Vakbarát Hírportál

A Pornhub beperli Texast, miután az állam korlátozza az elérhetőségét

2023. augusztus 12., szombat 13:24

A Pornhub és több felnőttipari vállalat pert indított Texas ellen, miután az állam új törvénnyel szabályozná a felnőtt-tartalmak elérhetőségét. Korábban már Louisiana, Virgina és Utah is korlátozásokat vezetett be, amelyek drasztikus mértékben csökkentették a Pornhub forgalmát. Az oldal szerint a kiskorúakat nem védi, cserébe a felnőtteket más oldalra tereli a rendszer.

Szeptembertől már Texasban is életbe léphet az életkor-ellenőrző rendszer a weboldalakon. Eszerint azok az oldalak, amelyek legalább 33 százalékban tartalmaznak pornográf tartalmat, nem lesznek elérhetők texasi IP-címről. Hozzáférésükhöz egy kormányzati applikáción keresztül kell igazolni a nagykorúságot. 

A Pornhub válaszul pert indított.

Mint mondták, az emberek nem szívesen adják nevüket és fényképüket ahhoz, hogy felkeressék az oldalukat, így sokan inkább más, a törvényt figyelmen kívül hagyó pornóoldalra látogatnak el. 

A Pornhub és a felnőttfilmes iparág képviselői hozzátették, a törvény sérti az Egyesült Államok alkotmányát, valamint a kommunikációs etikett-törvényt (Communications Decency Act) is. A Pornhub érvelése szerint ráadásul az életkor-ellenőrző rendszer egyáltalán nem hatékony megoldás a kiskorúak védelmére, ugyanis nagyon könnyen kijátszható.

A Vice.com emlékeztet, az életkor-ellenőrző rendszert korábban már Louisiana, Virgina és Utah állam is bevezette. Az érintett államokban 80 százalékban csökkent a Pornhub forgalma.

Rovatok