Index Vakbarát Hírportál

Törlőkendővel fojtotta meg két hónapos kislányát egy floridai férfi

2023. augusztus 30., szerda 06:53

Két évig tartó nyomozás után tartóztatták le azt a floridai édesapát, aki úgy ölte meg két hónapos kislányát, hogy lenyomott a csecsemő torkán egy nedves törlőkendőt. A férfi eleinte azt állította, hogy a papírdarab akkor került a gyermek torkába, míg magára hagyta másfél éves testvérével – utalva rá, hogy utóbbi tehetett a halálesetről.

Az eset 2021. május 28-án történt, amikor az édesapa, Jason Napier azzal hívta fel az Indian River megyei seriff hivatalát, hogy nem lélegzik a két hónapos kislánya. A diszpécserek azonnal reagáltak, és utasításokat adtak az apának, hogyan élessze újra a gyermeket; továbbá értesítették a rendőrséget és a tűzoltókat, hogy siessenek a helyszínre – idézi az ABC a rendőrségi közleményt.

Mikor a hatóságok megérkeztek a Vero Beach-i otthonba, a rendőrségi nyilatkozat szerint a kislány már eszméletlen volt és el volt kékülve. Kórházba szállították, de nem sikerült megmenteni az életét.

Az előzetes vizsgálat során Napier azt mondta a képviselőknek, hogy a csecsemő megfulladt, és egy kis fehér tárgyat látott a szája hátsó részén. Azt állította, hogy a gyermeket felügyelet nélkül hagyta egy kanapén 18 hónapos lányával, körülbelül tíz percig. Úgy mondta el a történteket, hogy akkor lett figyelmes rá, hogy lánya fuldoklik, mikor visszatért a szobába – írta nyilatkozatában az Indian River megyei seriff hivatala.

A nyomozás során a nyomozók megállapították, hogy Napier vallomásában szándékosan eltorzította az események idővonalát.

Az összegyűjtött bizonyítékok alapján és az orvosokkal konzultálva megállapítottuk, hogy az egyetlen személy, aki a törlőkendőt olyan mélyen a gyermek torkába helyezhette, Joseph Napier volt

– jelentette ki hétfőn a rendőrség.

Az Indian River megyei seriff hivatala ugyanezen a napon bejelentette Napier letartóztatását emberölés vádjával. A férfit jelenleg a megyei börtönben tartják fogva 750 ezer dolláros óvadék ellenében.

Rovatok