Index Vakbarát Hírportál

George Bush szerint Zelenszkij egy kemény csávó, igazi texasi

2023. szeptember 9., szombat 10:29

George W. Bush úgy véli, hogy Volodomir Zelenszkij egy kemény csávó, egy igazi texasi. A volt amerikai elnök Vlagyimir Putyinról is szót ejtett. Úgy látja, semmi sem garantálja, hogy az orosz elnök megelégszik Ukrajna lerohanásával.

Bush egy kijevi konferencián vett részt videóchaten keresztül, és arról is beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt birodalomépítőnek tartja, aki nem biztos, hogy megáll Ukrajna lerohanásánál – idézi a volt amerikai elnököt a Politico. Beszélt azonban Volodimir Zelenszkijről is.

Hát ő egy kemény csávó, igazi texasi

– mondta az ukrán elnökről Bush, aki Texas államban nőtt fel. 

Bush szerint egyre nehezebb lesz meggyőzni az amerikaiakat arról, hogy Ukrajna megsegítése az ő érdekükben áll.

Ukrajnának mindenekelőtt a korrupcióval kell megküzdenie. A közelmúltban történt kormányátalakítás azt mutatja, hogy Zelenszkij felveszi a harcot a korrupcióval szemben

– mondta, hozzátéve, ha Putyint nem sikerül megállítani Ukrajnában, akkor az Egyesült Államoknak legközelebb majd Lengyelországot, Litvániát és Lettországot kell hasonló okok miatt segítenie. 

Az ukrajnai helyzet számít az Egyesült Államok biztonsága szempontjából. Továbbra is támogatnunk kell az olyan bátor embereket, mint Zelenszkij

– fogalmazott George W. Bush.

Rovatok