Index Vakbarát Hírportál

Nemcsak Putyinnak, George Bushnak is pincérkedett Jevgenyij Prigozsin

2023. szeptember 12., kedd 16:33

George W. Bush korábbi amerikai elnök meglepő dolgot mesélt egy kijevi konferencián. Amikor Jevgenyij Prigozsin haláláról kérdezték, elmondta, hogy nemrég látott egy képet a szentpétervári G8-csúcsról még a 2000-es évek elejéről, ahol a Wagner-vezér volt az egyik pincér.

Az Egyesült Államok korábbi elnökét, George W. Busht a jaltai európai stratégia (YES) kijevi konferenciáján kérdezték a múlt hónapban lezajlott repülőgép-szerencsétlenségről, amelyben meghalt a Wagner-zsoldoscsoport alapítója, és a Kreml vendéglátóipari szerződéseit is magában foglaló élelmiszeripari birodalom vezetője, Jevgenyij Prigozsin – írja az Economx.

Megdöbbentett, hogy a minap láttam egy képet a szentpétervári G8-csúcsról, ahol Prigozsin volt az a fickó, aki felszolgálta nekem az ételt

– mondta Bush, aki egy dologban biztos, hogy túlélte a történteket.

A találkozóra a 2000-es évek elején került sor, az eseményről több kép is kikerült X-re (korábban Twitter). 

„Zelenszkij egy kemény csávó, igazi texasi”

A korábbi amerikai elnök arról is beszélt, hogy Volodomir Zelenszkij egy kemény csávó, igazi texasi. Bush Vlagyimir Putyin orosz elnököt birodalomépítőnek tartja, aki nem biztos, hogy megáll Ukrajna lerohanásánál.

Mint kifejtette, szerinte egyre nehezebb lesz meggyőzni az amerikaiakat arról, hogy Ukrajna megsegítése az ő érdekükben áll.

Ukrajnának mindenekelőtt a korrupcióval kell megküzdenie. A közelmúltban történt kormányátalakítás azt mutatja, hogy Zelenszkij felveszi a harcot a korrupcióval szemben

– mondta George W. Bush.

Rovatok