Index Vakbarát Hírportál

Ritkán látott felvételeken a susogós melegítős Putyin

2023. szeptember 25., hétfő 05:58

Exkluzív videó került elő az 1990-es évekből Vlagyimir Putyin orosz elnökről. Az egykori KGB-ügynököt színes melegítőszettben és atlétában örökítették meg pingpongozás, dartsozás és ebéd közben.

A videót az 1990-es évek elején, egy május elsejei ünnepen forgathatták Finnországban. A 40 év körüli Putyin ekkor KGB-tisztként dolgozott és Anatolij Szobcsak, Szentpétervár akkori polgármesterének a tanácsadója volt – számolt be a The Guardian.

A ritkán látott amatőr filmet a Yle finn lap névtelen forrásból szerezte meg.

Az egyik felvételen Putyin egy atlétában pingpongozik Anatolij Szobcsakkal a testőrök ellen. 

Az orosz elnök egyszer még el is mosolyodik, de amint észrevette, hogy videózzák, többször hátat fordít a kamerának. Putyin láthatóan igyekezett minél kevesebbet szerepelni. 

Az egykori KGB-ügynök dartsozás közben és egy csoportos ebéden is látható, ahol sört és vörösbort fogyasztottak. 

A lap úgy tudja, hogy a felvételeket a finn Thomesto cég vendéglátóhelyén készítették, Helsinkitől nagyjából 100 kilométerre. A vállalat korábban rengeteg fát importált Oroszországból. 

Az 1990-es években Putyin gyakori vendég volt Finnországban. Az egykori KGB-ügynök ekkor tért vissza – az egykori Leningrádnak nevezett – Szentpétervárra, ahol a város külügyi kapcsolataiért felelős bizottság vezetője volt. A videón sokat látható Anatolij Szobcsakkal, akivel ebben az időben alakított ki jó kapcsolatot. 

Rovatok