Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai tábornok szerint Orbán Viktor a kor Churchillje

2023. október 6., péntek 13:38

Mike Flynn tábornok, aki Donald Trump elnöksége idején volt a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, szinte mindenben egyetért Orbán Viktorral, már ami a szuverenitást és a baloldal szerepét illeti.

„Igen, Orbán Viktor, az Amerikai Egyesült Államok is küzd a szuverenitásáért, és bár nekünk (az Egyesült Államoknak és Magyarországnak) nincs közös és hosszú történelmi múltunk, de ugyanolyan erős a vágyunk a szuverenitásunk és a szabadságjogaink iránt” – írta az X-en Mike Flynn tábornok, hozzátéve, hogy ő amerikai szemszögből nézi az önrendelkezési küzdelmeket.

Úgy véli, hogy egy epikus küzdelem zajlik az amerikanizmus és a globalizmus között. 

Én úgy gondolom, hogy az amerikai nép az utolsó erődítmény az egész emberiség számára, de a szabadságért, a nemzeti szuverenitásért, a magyar életmód védelméért felszólaló erős hangotok számít – és nagyon is számít, történelmi jelentőségű. Ne engedjék, hogy a baloldali kisebbség (Európában és Magyarországon) ráerőltesse, majd tönkretegye az önök nagyszerű országát, ahogyan azt Európa többi részével teszik

– üzente Orbánnak Mike Flynn, aki szerint a kapitalizmus a benne rejlő gyengeségekkel együtt is ösztönzi az innovációt, és lehetőségeket teremt, míg a szocializmus tönkreteszi a társadalmakat. „A globalizmus a szocializmus egy rosszabb formájának felel meg, míg az amerikanizmus a jólétet mozgatja, de csak akkor, ha hagyják, hogy virágozzon ” – tette hozzá a nyugalmazott tábornok.

Majd a folytatásban két Winston Churchill-idézetet is megosztott: 

Legyen továbbra is a kor Churchillje Európában! Álljanak ki továbbra is a hamis remények áradatával szemben, amelyet a globalisták megpróbálnak lenyomni a polgáraik torkán. Mi, Amerikában, azok a tízmilliók, akik még mindig hiszünk az alkotmányos köztársaságnak nevezett demokratikus kísérletünkben, ugyanezt fogjuk tenni.

Hozzátette, „soha ne feledjék, hogy van egy magasabb rendű lény, aki az egész emberiséget vezeti”.

„Isten áldja meg Önt és Magyarország polgárait, és Isten áldja és védelmezze továbbra is Amerikát!” – szólt az üzenet.

Rovatok