Index Vakbarát Hírportál

Moszkva eladja Volodimir Zelenszkij krími villáját, amelyről csodás kilátás nyílik a tengerre

2023. október 11., szerda 11:43

Eladják Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjának a Krím félsziget déli partján, Livadia faluban fekvő nyaralóját. A házat a Krím annektálása után államosította Oroszország.

„A korábban államosított házat nyílt árverésre bocsátották” – közölte az illetékes minisztérium a RIA Novosztyival. A közel 120 négyzetméteres lakás piaci értéke 24 millió rubel (mai árfolyamon kicsivel több mint 87 millió forint).

A lakást a „GIS Torgi” elnevezésű portálon hirdetik meg, ahol az állami és önkormányzati ingatlanokat bocsátják árverésre. Az árverést elektronikus úton rendezik meg. A lakás teljes területe 119,5 négyzetméter.

A részvételi jelentkezéseket október 26-ig fogadják, magát az árverést pedig 30-án tartják. Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke a maga részéről a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy az ukrán oligarchák és politikusok összes államosított vagyonának eladásából származó pénzösszegeket a „különleges katonai művelet” résztvevőinek és családjaiknak a támogatására, valamint különböző fejlesztésekre fogják fordítani.

Rovatok