Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor feldühítette legfőbb politikai bírálóját

2023. október 12., csütörtök 19:33

Orbán Viktor részt vesz egy kínai politikai fórumon: az esemény kiverte a biztosítékot az egyik legfőbb kritikusánál, Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselőnél. A politikus X-bejegyzésben üzent.

Jövő héten Orbán Viktor is ott lesz a kínai Egy övezet, egy út fórumon, erről az Index is beszámolt. Az eseményen valószínűleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozik, aki szintén elfogadta a meghívást a fórumra. A Politico információi szerint a magyar kormányfő lesz az egyetlen uniós vezető, aki jelen lesz a találkozón. Erre reagált most Orbán Viktor legfőbb bírálója, Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselő X-bejegyzésében (korábban Twitter).

Miközben a Parlament és a Tanács az Európát fenyegető geopolitikai veszélyekről tárgyal […] Orbán Kínába utazik, hogy Putyinnal találkozzon!

– írta a politikus felháborodva, majd a következő kérdéseket intézte követőihez: Mikor lesz a populizmusból hazaárulás? Mikor követi végre az Európai Tanács a 7. cikkelyt, és tiltja ki Orbánt az uniós döntéshozatalból?!

Rovatok