Index Vakbarát Hírportál

Most már adócsalással is vádolják Hunter Bident

2023. december 8., péntek 12:50

Ismételten büntetőeljárást kezdeményeztek Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ellen, a vád szerint ugyanis adót csalt.

A vádirat szerint Biden 2016 és 2019 között nem fizetett be mintegy 1,4 millió dollárnyi szövetségi adót. Összesen kilenc vádpontban gyanúsítják: a három bűncselekmény és hat vétség között szerepel az adóbevallás és az adófizetés elmulasztása, a hamis adónyilatkozat és az adóbevallás megkerülése – írja a BBC.

Szeptemberben az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vádat emelt Hunter Biden ellen illegális fegyvertartás miatt.

A tiltott fegyverbirtoklás vádjának alapja, hogy az amerikai elnök fia 2018 őszén egy lőfegyver vásárlásakor hamisan töltötte ki az ilyen esetekre előírt nyomtatványt, és azon azt állította, hogy nem rendszeres kábítószer-fogyasztó. Az Egyesült Államok törvénye szerint aki bizonyítottan kábítószer-függőségben szenved, nem birtokolhat lőfegyvert.

Ügyvédje helyi idő szerint csütörtökön azt mondta, az új vádak politikai indíttatásúak. Az amerikai elnök neve nem szerepel a vádiratban, amelyet a Fehér Ház egyelőre még nem kommentált. Ha az adóügyben elítélik Hunter Bident, akár 17 év börtönbüntetésre is számíthat.

Rovatok