Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy éves kisfiúra lőttek rá a rendőrök Mississippiben

2024. január 13., szombat 14:15

Az amerikai rendőrség nyilvánosságra hozott egy felvételt arról, ahogy lelőnek egy kisfiút az egyesült államokbeli Mississippiben. A gyerek maga hívta ki a hatóságokat, feltehetően véletlenül lőttek rá. A család beperelte a rendőrséget és a várost.

A BBC információi szerint a 11 éves Aderrien Murryt édesanyja kérte meg, hogy kérjen segítséget először nagymamájától, majd hívja a 911-et, miután volt párja megjelent a házuknál. A nő attól félt, hogy a férfi bántani fogja a családot.

A rendőrség a helyszínre érve azonban véletlenül a gyereket lőtte meg.

A történtekről videó is készült, a testkamerás felvételek szerint a kiérkező rendőrök felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a házból, amire azonban a gyerek jött elő, akire így azonnal rálőttek.

Ó, istenem! Mit tettem?

– mondta az egyik rendőr, miután a lövés eldördült. A kisfiút a történtek után kórházba szállították, ahol négy napig ápolták.

A gyerek tüdeje és mája megsérült, bordái eltörtek, de túlélte a lövést. Az intézkedő rendőr úgy nyilatkozott, hogy a lövést „a pillanat hevében” adta le, és egyáltalán nem a gyerekre akart lőni. Capers őrmester ellen nem emeltek vádat, ugyanis az esküdtszék szerint nem történt bűncselekmény.

A Murry család azonban 5 millió dollárra pereli a várost és a rendőrséget, amiért a gyereket érte a lövés. A fiú édesanyja ezen túl az intézkedő rendőr és a rendőrfőnök felmondását követeli. A család ügyvédje hangsúlyozza, az őrmesternek tudnia kellett volna, hogy egy gyerek van a házban, és így kellő óvatossággal kellett volna eljárnia. A rendőrség egyelőre nem reagált a perre.

A történtekről készült videó – amelyet csak erős idegzetűeknek ajánlunk – itt tekinthető meg:

Rovatok