Index Vakbarát Hírportál

Medvegyev szerint ha világháború lesz, beköszönt az apokalipszis

2024. február 7., szerda 12:45

A volt orosz elnök, Dimitrij Medvegyev egy egészen hosszú X-posztban értekezett arról, hogy szerinte miért nem lesz harmadik világháború. Szerinte Oroszország nem támadja meg sem a NATO-t, sem az EU-t, de ha mégis eszkalálódna a helyzet, az maga lenne a vég.

Ahogy arról mi is többször írtunk, sok európai ország hangoztatja, hogy fel kell készülni az Oroszország elleni háborúra, vagyis a harmadik világháborúra. Mondták ezt már a németek, az amerikaiak, a NATO készenlétben áll, de még maguk az oroszok is, viszont olyanok is akadnak, mint például Robert Fico, aki szerint még Ukrajnában sincs háború.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint több európai ország és más NATO-vezetők is „azt hajtogatják, hogy »készen kell állnunk az Oroszország elleni háborúra«”. Pedig szerinte Oroszország többször, teljesen világosan elmondta, hogy se a NATO-val, se az Európai Unió tagállamaival nem fog háborúzni. Legalábbis nincs tervben. Medvegyev szerint mindez azért történik, hogy

eltereljék a választópolgárok figyelmét arról, hogy „gigantikus összegeket költenek” egy haldokló ország háborújára.

„Ezért hangsúlyozzák az államok vezetői nap mint nap: mindenképpen fel kell készülni az Oroszország elleni háborúra, és továbbra is segíteni kell Ukrajnát, ezért kell még több tankot, rakétát, drónt és egyéb fegyvert gyártani” – írta a volt elnök.

Erről viszont szó sincs

Medvegyev úgy gondolja, hogy nem minden vezető hazudik a polgárainak, hiszen „ha – isten ments! – kitörne a világháború, akkor az nem lenne hasonlatos az ukrajnai katonai művelettel”.

Az maga lenne az apokalipszis. Mindennek a vége

– véli az exelnök.

Mint írta, a NATO egy hatalmas katonai tömb, a szövetség tagállamainak összlakossága mintegy egymilliárd ember, és együttes katonai költségvetésük elérheti az 1,5 billió dollárt. Ezzel szemben Oroszországnak nem lenne más esélye, csak az aszimmetrikus válaszlépés, vagyis

különleges robbanófejjel ellátott ballisztikus és cirkálórakéták. az atomháború.

Szerinte „ezért kell a nyugati politikusoknak a keserű igazságot elmondaniuk a választóiknak, és nem szabad őket agyatlan idiótáknak tartaniuk”. Úgy véli, „el kell magyarázniuk nekik, hogy mi fog valójában történni, és nem pedig újra és újra eljátszani a hamis mantrát, hogy készüljünk fel az Oroszország elleni háborúra” – zárta posztját.

Rovatok