Index Vakbarát Hírportál

Iszonyú veszélyes macska bukkant fel a kerítésen, végül mindenki meglepődött

2024. április 1., hétfő 16:12

Kaliforniában 20 évvel ezelőtt történt az első halálos pumatámadás, azóta fokozottan figyelnek a veszélyes állat felbukkanására. Március 23-án két testvért támadott meg az állat El Dorado megyében, egyikük meghalt. Nem csoda hát, ha a lakosok résen vannak.

Jason Glines egy dombokkal körülvett, kihalt erdős terület közelében él. Amikor március 26-án ránézett a mobiljára, a beállított mozgásérzékelő gyanús tevékenységet mutatott a hátsó kertjében – írja a Fox News.

Glines utólag elmondta, ahogy nézte a kamerát, egy nagyon nagy macskát látott, és úgy gondolta, ez biztos egy gyilkos puma. Attól rettegett igazán, hogy a kiskutyáját, Peppert megtámadja, ezért hívta rendőrséget.

A hatóság emberei nem késlekedtek, a közösségi médiában megosztották az állat fotóját, és felhívták a lakosok figyelmét a pumaveszélyre és a fokozott óvatosságra, mivel

Veszélyes vad garázdálkodik a környéken.

A szomszéd, Erik Christensen kíváncsiságának adott hangot, mint mondta, még sosem látott a környéken pumát.

A szakértők azonban szkeptikusan nyilatkoztak az állítólagos vadállatról. Josh Rosenau, a Puma Alapítvány munkatársa megnézte a biztonsági kamerával rögzített képeket és azt mondta, „torzíthat a világítás, nekem nagyon úgy tűnik, ez csak egy közönséges házi macska”.

Biztos, ami biztos, a Bay Area Puma Project szakértőjét is megkérdezték, aki megerősítette, hogy nem puma van a felvételen. Nem csoda azonban a félelem, hiszen ha történnek támadások, ahogy március végén valóban megesett, az emberek jobban félnek, és ott is pumát látnak, ahol nincs. 

Rovatok