Index Vakbarát Hírportál

Jeruzsálemben agyonlőttek egy rendőrt megkéselő turistát

2024. április 30., kedd 14:35

Egy harmincéves rendőr megsebesült, közepesen súlyos sérüléseket szerzett a felsőtestén, amikor kedden egy török turista megkéselte Jeruzsálemben. A merénylőt a közelben tartózkodó rendőrök lelőtték.

Agyonlőttek az izraeli biztonsági erők egy török turistát, aki késével rendőrre támadt Jeruzsálemben – közölte az izraeli rendőrség kedden.

Az óvárosban egy harmincéves rendőr megsebesült a Szulejmán szultán utcában, a Virágkapu közelében, amikor egy arra járó férfi megkéselte. A rendőrség közlése szerint a török turista a Heródes-kapu bejáratának közelében rontott rá a határrendőrség egyik tagjára, és a felsőtestén szúrta meg.

A közelben tartózkodó rendőrök lelőtték a merénylőt.

A késelő a harmincnégy éves Hasszan Szkalanan török turista volt, aki hétfőn lépett be Izraelbe Jordániából az Allenby hídnál található határállomáson. A támadás után a Templomhegy minden bejáratát lezárták – írja az MTI.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, márciusban Jeruzsálem déli bejáratánál egy palesztin merénylő késelt meg két útellenőrzést végző izraeli hatósági személyt. A mostani esethez hasonlóan a támadót lelőtték. A 25 éves férfi és a 20 éves nő enyhe, közepesen súlyos sérülést szenvedett

Rovatok