Index Vakbarát Hírportál

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az amerikai munkavállalók száma

2024. május 1., szerda 15:27

A munkanélküliségi ráta 3,8 százalékon stagnált az Egyesült Államokban. Az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet május 1-jén adta ki a foglalkoztatottságra vonatkozó friss jelentését.

 A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing/ADP Research Institute) honlapján szereplő kimutatás szerint 192 ezerrel emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma a múlt hónapban az Egyesült Államokban. Piaci elemzők szerényebb, 179 ezres növekedést vártak a márciusi 208 ezer után.

Áprilisban a 20-nál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégeknél 39 ezerrel nőtt, a 20 és 49 közötti alkalmazotti létszámú cégeknél ezerrel csökkent, az 50-249 fős középvállalatoknál 46 ezerrel bővült, a 250-499 alkalmazottat foglalkoztatóknál 16 ezerrel emelkedett, míg az 500 alkalmazottnál többet foglalkoztató nagyvállalatoknál 98 ezerrel bővült a munkahelyek száma.

A mezőgazdaság kivételével a gazdaság egészére vonatkozó áprilisi amerikai foglalkoztatási adatot pénteken hozzák nyilvánosságra – írja az MTI. A szakértők 243 ezres növekedést várnak a márciusi 303 ezres emelkedés után. A munkanélküliségi ráta a szakértők szerint 3,8 százalékon stagnált áprilisban. Mint megírtuk, Magyarországon a március végi adatok szerint 4,6 százalék a munkanélküliségi ráta. 

Rovatok