Index Vakbarát Hírportál

A késsel támadó tinédzsert még sokkolóval sem tudták megállítani

2024. május 5., vasárnap 09:35

Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy 16 éves, radikalizálódott fiatalt a nyugat-ausztráliai Perth külvárosában, miután késes támadásban megsebesített egy embert.

Roger Cook, a szövetségi állam miniszterelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, a késsel felfegyverkezett tinédzser rárontott a rendőrökre, és az egyik rendőr halálos lövést adott le rá. „Vannak arra utaló jelek, hogy internetes tartalmak által radikalizálódott. Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy jelenleg úgy tűnik, egyedül cselekedett” – fogalmazott.

A rendőrség szombat este telefonhívást kapott egy férfitól, aki arra figyelmeztetett, hogy erőszakos cselekményeket fog elkövetni, de nem adta meg a nevét vagy a tartózkodási helyét 

– közölte újságírókkal Col Blanch, az állami rendőrség vezetője. Néhány perccel később a hatóságok egy segélyhívást kaptak arról, hogy egy késes férfi menekül a Perth déli külvárosában lévő Willetton egyik parkolójából.

A rendőrség gyalogos kamerájának felvételei szerint a tinédzser nem volt hajlandó letenni a kést, ahogy a rendőrök kérték. A rendőrök két sokkolót is elsütöttek, de egyiknek sem volt teljes hatása.

A fiatal tovább haladt az egyik rendőr felé, akinél lőfegyver volt, és egyetlen lövést adott le, ami halálosan megsebesítette a támadót.

A tinédzser még aznap este meghalt a kórházban. A késes támadásban megsérült középkorú férfi súlyos, de stabil állapotban van. Ugyanezen forrás szerint a tinédzsernek mentális egészségügyi problémái voltak.

Rovatok