Index Vakbarát Hírportál

Autó hajtott a Fehér Ház kapujának, meghalt a sofőr

2024. május 5., vasárnap 14:43

Autó ütközött a Fehér Ház egyik kapujának Washingtonban, a sofőr meghalt, az eset nem okozott biztonsági kockázatot – közölte az amerikai titkosszolgálat.

„Nem sokkal este fél 11 előtt – helyi idő szerint – egy nagy sebességgel érkező jármű a Fehér Ház körüli biztonsági kordon egyik kapujának ütközött” – közölték az X közösségi hálózaton.

A biztonsági szolgálat helyszínen lévő tagjai azonnal megpróbálták kimenteni a sofőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

A vizsgálat folyamatban van, Anthony Gugielmi, a Fehér Ház biztonságáért felelős Secret Service szóvivője közölte, hogy „nem volt fenyegetés, nem volt következménye a közbiztonságra nézve az incidensnek”.

Januárban egy embert őrizetbe vettek, mert szintén az egyik kapunak ütközött autójával. Az esetről akkor az Index is beszámolt.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban, és a biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy egyszerű balesetről vagy egy esetleges célzott támadásról van-e szó a Washington központjában található épület ellen.

A Fehér Házba az elmúlt években több betörési kísérlet is történt, amelyek kellően aggasztóak voltak ahhoz, hogy a biztonsági szolgálatok 2020-ban úgy döntsenek, új, magasabb és erősebb fémből készült kordont építenek az elnöki rezidencia köré.

Rovatok