Index Vakbarát Hírportál

Több mint 140 méteres bagettet sütöttek Franciaországban, világrekordot állítottak fel

2024. május 5., vasárnap 20:05

Tizenkét péknek sikerült megdöntenie a világ leghosszabb bagettjének világrekordját, ugyanis vasárnap egy 140,53 méteres bagettet sütöttek. A rekordot a Guinness a helyszínen hitelesítette.

Franciaországban másodpercenként körülbelül 320 bagettet adnak el, ennek ellenére az elmúlt öt évben a világ leghosszabb bagettje címet egy, az olaszországi Comóban működő pékcsapat birtokolta.

Most azonban a párizsi pékek győzelmet arattak olasz riválisaik felett – írja a The Guardian.

Vasárnap tizenkét franciaországi pék órákon át gyúrta, formázta és sütötte a bagettet. Mintegy 14 órával később erőfeszítéseiket siker koronázta.

Megdőlt a leghosszabb bagett világrekordja. A ma Suresnes-ben készült bagett 140,53 méteres!

– írta Suresnes önkormányzata a közösségi médiában.

A pékek hajnali 3-kor kezdtek el szorgoskodni abban a reményben, hogy megdöntik az eddigi 132,62 méteres rekordot.

Az olaszok 2019-es bravúrja nem az első alkalom, hogy az ország igényt tart a leghosszabb bagett címére, ugyanis 2015-ben a milánói expón sütött 122 méteres bagettet minősítették rekordnak.

Ha van egy rekord, amelynek Franciaországban a miénknek kellene lennie, akkor az ez

– mondta egy helyi lakos a héten a Le Parisien újságnak, amikor egy pékségből kilépett, természetesen egy bagettel a hóna alatt. Ezt az érzést a Suresnes-i Terrasse du Fécheray teraszán összegyűlt pékek is osztották.

Az eseményt népszerűsítő közleményben a szervezők ismertették, milyen kimerítő kihívás elé állították a pékeket. A tésztát a helyszínen gyúrták, formázták, majd a közönség előtt, egy sátor alatti sütőben sütötték meg.

A bagettet később feldarabolták, és megosztották a lakossággal, valamint szétosztották a Suresnes utcáin élő emberek között.

Rovatok