Index Vakbarát Hírportál

Mintegy 230 milliárd forintnyi kokaint foglaltak le a Karib-tengeren

2024. május 6., hétfő 13:23

Öt hónap alatt több mint félmilliárd font (mintegy 230 milliárd forint) értékű kokaint foglalt le kábítószercsempészektől egy brit hadihajó a Karib-tengeren.

A londoni védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a brit királyi haditengerészet Trent nevű járőrnaszádja az elmúlt napokban üldözőbe vett egy gyanús hajót, amelyre az amerikai parti őrség egyik járőröző repülőgépe hívta fel a figyelmét.

Az üldözött hajóról a kábítószercsempészek a tengerbe dobálták a kokainbálákat, de a Trent személyzete radarok segítségével azonosította és összegyűjtötte a kábítószercsomagokat. 

A brit védelmi minisztérium hétfői beszámolója szerint több mint 2,5 tonna kokaint sikerült kiemelni a tengerből; ennek a mennyiségnek az utcai értéke 204 millió font (93 milliárd forint) – számolt be az MTI.

A tárca ismertetése szerint a Trent, amely december óta járőrözik a karibi térségben kifejezetten a kábítószer-csempészet elleni fellépés céljával, a tevékenységének kezdete óta eltelt öt hónapban – a 2548 kilogrammos legutóbbi fogással együtt – 6,4 tonna kokaint foglalt le Európába és Amerikába tartó csempészektől. Ennek a mennyiségnek az utcai értéke a minisztérium szerint jelenleg 511 millió font (233 milliárd forint).

Rovatok