Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin kivágta egy szarvas szívét, majd odaadta Silvio Berlusconinak

2024. május 6., hétfő 06:17

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök olyan közeli barátságot ápoltak, hogy közös vadászaton is részt vettek még 2013-ban. Az orosz elnök nem mindennapi meglepetést szerzett vendégének.

Vlagyimir Putyin kivágta egy szarvas szívét, és átadta Silvio Berlusconinak – mondta a néhai volt olasz miniszterelnök egyik közeli szövetségese a Corriere della Sera című napilapban vasárnap megjelent interjúban, amelyet a Politico szemlézett.

Az eset még 2013-ban történt, amikor az orosz elnök vadászatra vitte Berlusconit, miközben ők ketten együtt nyaraltak az egyik dácsájában – mondta Fabrizio Cicchitto, Berlusconi Forza Italia pártjának volt szenátora.

„Vlagyimir olyan erőszakos természetet mutatott nekem, amit nem gondoltam volna egy ilyen kedves és racionális emberről” – emlékezett vissza Cicchitto Berlusconi szavaira, miután visszatért Oroszországból.

Mindkét férfi azt vallotta, hogy közel álltak egymáshoz, Berlusconi még az Ukrajna elleni támadása után is védelmezte Putyint, az orosz elnök pedig „igaz barátként” jellemezte a politikust, miután tavaly júniusban meghalt.

Cicchitto szerint Berlusconi elfogadta Putyin ajánlatát, hogy menjenek el vadászni, annak ellenére, hogy még életében nem nyúlt puskához. Az erdőbe érve az orosz elnök átnyújtott Berlusconinak egy puskát, és együtt sétáltak a hóban. Amikor Putyin megpillantott két szarvast, felszólította Berlusconit, hogy célozzon.

Ez a tiéd. Lőj!

– mondta Putyin Berlusconinak. Amikor az olasz visszautasította, Putyin mindkét szarvast lelőtte, és elégedetten nézett rá – emlékezett vissza Cicchitto.

Vlagyimir Putyin ezután lefelé ment a lejtőn, kezében egy késsel. Felnégyelt egy állatot, és kihúzta a szívét. Ezután kíséretének egyik emberével átadatott Berlusconinak egy fatálcát, amelyre a kivérzett húsdarabot helyezte, mondván, hogy kivételes étel lesz belőle.

Silvio Berlusconi ezután állítólag egy fa mögé bújt, hogy elhányja magát. A volt miniszterelnök ennek ellenére megvédte barátját. „Talán ez csak egy vadász szokása” – emlékezett vissza Cicchitto arra, amit mondott neki a néhai olasz miniszterelnök.

Rovatok