Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek a meggyilkolt szerb kislány ügyében: nem találtak DNS-nyomot

2024. május 9., csütörtök 08:50

Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredményei szerint egyelőre nincs nyoma a csaknem két hónapja meggyilkolt szerb kislány, Danka Ilics DNS-ének abban a szolgálati járműben, amellyel elütötték. A zajecsari ügyészség a héten további fontos eredményekkel is számol.

Nyilvánosságra hozta az ügyészség a szolgálati autóra vonatkozó igazságügyi szakértői vizsgálat egy részét, az elütött, majd megfojtott szerb kislány gyilkossági ügyében. A szakértők azt a járművet vizsgálták át, amellyel elütötték a kislányt. A DNS-vizsgálatok eddig beérkezett eredményei nem mutatták ki a Bor közelében eltűnt kétéves Danka Ilics biológiai nyomait a helyi sajtó beszámolói szerint.

Ez csak az igazságügyi szakértői vizsgálat egy része, ugyanis még sok más mintát is meg kell még vizsgálni. A vizsgálat eredménye a szolgálati autóból származó tárgyakra vonatkozik. A Nemzeti Igazságügyi Szakértői Központ jelentését már megkaptuk, még várjuk a Biológiai Kar szakértői jelentését

– nyilatkozta Miodrag Canovics ügyész.

A vizsgálat részeként több mint 500 nyomot távolítottak el a bori hivatali gépkocsi belsejéből, valamint az autó külső részéből, de egyelőre nincs nyoma a kis Danka Ilics DNS-ének. 

A héten további eredményeket vár a zajecsari ügyészség, ugyanis megkapják a szolgálati jármű GPS-készülékének a szakértői vizsgálati eredményeit is az Országos Kriminalisztikai és Műszaki Központtól. 

Mint arról beszámoltunk, a kétéves Danka Ilics március 26-án tűnt el Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel. Tíz nap keresés után vették őrizetbe gyanúsítottként Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit, akik a gyanú szerint szolgálati járművükkel elütötték a kislányt, majd miután észlelték, hogy a kislány még él, megfojtották, és a holttestet egy szeméttelepre vitték. A holttestet többször elmozdították a helyéről Dragijevics testvérének és apjának feltételezett közreműködésével, előbbit a bori fogdában úgy megverték a rendőrök, hogy belehalt a helyszínen a sérülésekbe. A feltételezett elkövetők vizsgálati fogságban vannak. 

A kislány meggyilkolása egész Szerbiát mélyen megrázta, agyerek eltűnését követően Szerbia soha nem látott erőket mozgósított a kislány felkutatására, gyakorlatilag az egész ország, ezenkívül az Interpol és az Europol is a kis Dankát kereste.

Holttestét a mai napig nem találták meg. 

Rovatok