Index Vakbarát Hírportál

Élő adásban késelte halálra riválisát egy youtuber Dél-Koreában

2024. május 11., szombat 12:19

Egy évek óta húzódó konfliktus miatt érkezett a dél-koreai Busan kerületi bíróságára két youtuber, azonban egyikük a meghallgatás előtt élő adásban halálra késelte riválisát, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrség elfogta a támadót, és vizsgálják az ügyet.

Egy dél-koreai youtubert élő adásban késelt halálra a busani kerületi bíróság előtt egy másik influenszer, akivel jogi vitában állt. A gyanúsított elmenekült a helyszínről, azonban másfél órával a gyilkosság után elfogták a rendőrök.  

A rendőrség jelentése szerint csütörtökön délelőtt tíz óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés arról, hogy egy 40 év körüli férfit megkéseltek Busan város Yeonje kerületében. A koreajoongangdaily helyi híroldal úgy tudja, hogy a támadó azonnal elmenekült a helyszínről egy bérelt autóval. 

A megkéselt férfit hiába szállították kórházba, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét vesztette. 

Sajtóértesülések szerint a két férfi ismerte egymást, mivel mindketten youtuberek voltak, akik a mindennapjaikról töltöttek fel videókat. A tartalomgyártók jogi vitába keveredtek, miután az elmúlt három évben többször sértegették és fizikailag is bántalmazták egymást. 

Épp az ügyüket tárgyalták volna

A bántalmazásról szóló meghallgatás csütörtökön 11 óra körül kezdődött volna a bíróságon, azonban közvetlenül a támadás előtt történt a tragédia. A megkéselt néhai youtuber élőben közvetítette, hogy sértettként részt vesz a meghallgatáson. Az élő közvetítésben elmondta követőinek, hogy azt tervezi, fellebbez a bírósághoz egy kártérítési ügyben, és kérvényezi az ítélőtáblánál, hogy súlyos büntetést szabjon ki riválisára, aki azonban a bíróság épületével szemben halálosan megsebesítette az áldozatot egy kés segítségével. 

A rendőrség közleménye szerint a bűncselekményt az elkövető előre megfontolt szándékkal követte el, mivel kiderült, hogy egy nappal korábban egy busani szupermarketben vásárolta meg a 30-35 centiméter hosszú, éles fegyvert.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizet alatt tartja, jelenleg a támadás hátterét és indítékát vizsgálják.  

Rovatok