Index Vakbarát Hírportál

Meglepő felvetés Madeleine McCann ügyében: alvilági figurák segíthetnek a megoldásában?

2024. május 12., vasárnap 09:04

Visszatér Portugáliába, hogy alvilági figuráktól szerezzen információkat az a magánnyomozó, akit a világ leghíresebb eltűnt gyereke, Madeleine McCann családja bérelt fel korábban. Julian Peribanez állítja: kell lennie valakinek Praia da Luz üdülőváros környékén, aki tud valamit.

Úgy tűnik, hogy a Madeleine McCann-ügy nyomozója nem tudja elengedni a tragikus esetet. Az Independent arról ír, hogy a Madeleine McCann családja által eredetileg megbízott magánnyomozó, Julian Peribanez visszatér Praia da Luzba, a kislány eltűnésének helyszínére. 

A világ legismertebb eltűnt gyerekeként számon tartott Madeleine ezen a héten ünnepelné 21. születésnapját,

és eltűnésének rejtélye még mindig nem került közelebb a megoldásához.

Julian Peribanez tagja volt annak a magánnyomozó cégnek, amelyet a McCann család bérelt fel a portugál rendőrség által figyelmen kívül hagyott nyomok felkutatására. A férfi most visszatér a család nyaralójába, a Rua Dr Agostinho da Silva, Praia da Luzban, Algarve-ban található szálláshelyre, ahonnan Madeleine 2007-ben, a családi nyaralás utolsó előtti napján eltűnt.

Idén májusban 17 éve, hogy az akkor 3 éves Madeleine McCann eltűnt a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából, ahol szüleivel és két évvel fiatalabb ikerpár testvéreivel nyaralt. McCannék beismerték, hogy az eltűnés estéjén az akkor hároméves gyermeket és kisebbik testvérét az apartmanjukban hagyták aludni, amíg ők elmentek vacsorázni a barátaikkal. A német vádhatóság a meggyilkolásával 2020-ban gyanúsította meg Christian Brücknert, aki 1995 és 2007 között szintén ott lakott – és ahol korábban különböző tárgyakat talált a rendőrség. A férfit már elítélték szexuális zaklatás miatt, és jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti egy 72 éves amerikai nő megerőszakolásáért, azt azonban tagadja, hogy ehhez az ügyhöz köze lenne.

Az alvilág lehet a kulcs

Peribanez most visszatér a kislány eltűnésének helyszínére, hogy alvilági nyomokat kövessen, és olyan válaszokat találjon, amelyeket a rendőrség szerinte nem tudna megszerezni.

A nyomozó azt követően jelentette be, hogy visszatér Portugáliába, miután a Metropolitan Police 192 ezer fontot (több mint 86 millió forint) kapott a belügyminisztériumtól az úgynevezett Grange-műveletre, vagyis az eltűnés ügyében folytatott nyomozásra. Julian Peribanez úgy véli, hogy kizárólag olyan emberektől lehet érdemi információkat szerezni, akik soha nem állnának szóba a rendőrséggel.

Az a fajta ember, aki tudja, mi történhetett, ott lapul minden város alvilágában

– fogalmazott a nyomozó. 

Peribanez azt mondja, hogy amint talál valami releváns információt, azonnal átadja azt a rendőrségnek. Állítása szerint a nyomozást saját zsebből fogja finanszírozni, és nem fogad el állami segítséget, mert nem akarja, hogy a közvélemény azzal gyanúsítsa, hogy gazdasági érdek vagy a hírnév iránti vágy vezérli. 

Kell lennie valakinek Portugáliában, aki tud valamit. Személyes okokból tovább fogok kutatni. Az ügy mélyen belém ivódott

– mondta Julian Peribanez.

Rovatok