Index Vakbarát Hírportál

Szakértő a Robert Fico elleni merényletről: A biztonsági őrök kudarcáról van szó

2024. május 15., szerda 16:26

Támadás érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit azonnal kórházba vittek. Az egyik biztonsági elemző szerint már korábban kaptak figyelmeztetést egy esetleges támadásról.

Mint arról beszámoltunk, a mellkasán és a gyomrán is lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt, a kormány nyitrabányai kihelyezett ülése után. A támadót elfogták.

Juraj Zábojník biztonsági elemző, az alkotmányos tisztségviselők és diplomáciai képviseletek védelmét ellátó hivatal volt igazgatója a TASR-nak nyilatkozva elmondta, hogy vagy terrortámadásról vagy pedig merényletről beszélhetünk. Hozzátette, hogy egy ilyen helyzetben

mindig a biztonsági őrök kudarcáról van szó.

Felidézte, hogy az elmúlt hetekben már kaptak figyelmeztetést egy esetleges támadásról. „A társadalom polarizálódott, gyűlölködő emberek nőttek ki belőle” – tette hozzá. Ugyanakkor azt mondta, a támadásnak több oka is lehetett.

Frissülő cikkünket az eseményekről ide kattintva tudják elolvasni. A politikusok reakcióit – köztük Orbán Viktor miniszterelnökét is – ide kattintva olvashatja. 

(Borítókép: A  biztonsági személyzet egy jármű felé viszi Robert Fico szlovák miniszterelnököt, miután 2024. május 15-én meglőtték Nyitrabányán. Fotó: AFP)

Rovatok