Index Vakbarát Hírportál

Németországba szállítják a medvét, amelyik megölt egy olasz nőt

2024. május 15., szerda 20:57

Őszig átszállítják a 26 éves kocogó nőt szétmarcangoló medvét egy németországi medveotthonba. Az állat sorsáról komoly vita bontakozott ki Olaszországban.

Németországi medveotthonba szállítják át Olaszországból azt a barnamedvét, amely tavaly áprilisban megölt egy kocogó fiatalt egy hegyi ösvényen Trentino tartományban – írja az MTI az olasz hatóságok közlése nyomán.

A Gaia néven is ismert, JJ4 jelölésű nőstény medvét várhatóan őszig szállítják át a Thüringia tartománybeli Worbis medveparkba – közölte Roberto Failoni, Trentino tartomány idegenforgalmi tanácsosa. Az állat anyja, Jurka 2010 óta szintén egy németországi medveotthon lakója.

A 26 éves kocogó halála után vita robbant ki Olaszországban arról, hogy mi legyen az állat sorsa. A hatóságok befogták a medvét, és Trento közelében mindeddig elzárva tartották. Maurizio Fugatti, Trentino autonóm tartomány elnöke korábban elrendelte az állat kilövését, de az állatvédők kezdeményezésére indult petíciók nyomán ezt a bíróság végül megakadályozta.

Rovatok