Index Vakbarát Hírportál

Újabb tanúkat hallgat ki az ügyészség a Danka Ilics-ügyben

2024. május 16., csütörtök 09:08

Továbbra is gőzerővel folytatják a szerb hatóságok a kétéves Danka Ilics gyilkossági ügyének felgöngyölítését. A fordulatos nyomozás egy újabb fázisához érkezett el, további négy tanút hallgatnak ki a gyilkossági ügyben. A szerb sajtó értesülései szerint a tanúk elsősorban a gyilkossággal vádolt két férfi munkatársai lesznek, akiket arról kérdezhet az ügyészség, hogy az elkövetők hogyan viselkedtek a gyilkosság napján.

Május 27-én és 28-án négy új tanút hallgat ki az ügyészség a kétéves Danka Ilics meggyilkolásának ügyében – közölte a Szabad Magyar Szó

A lap szerint az ügyészségi kihallgatásra beidézett személyek közül hárman ugyancsak annak a közvállalatnak a dolgozói, amelynél a gyilkosság elkövetői is dolgoztak, és saját bevallásuk szerint közvetlenül a kislány eltűnése előtt terepen voltak, a negyedik kihallgatásra váró személy pedig a kislány édesapjával ült egy autóban akkor, amikor az apa összetalálkozott útközben a gyanúsítottakkal a kislány keresése közben.

Mint ismert, egész Szerbiát megrázta a kétéves gyermek eltűnése és halálhíre. A kétéves Danka Ilics március 26-a délutánján tűnt el Bor városában. A kislány édesanyjával és testvérével tartózkodott a település külvárosi részén. Az anya beszámolója szerint csupán egyetlen pillanatra fordult el, hogy másik gyerekének vizet adjon, amikor visszapillantott, a kislánynak már teljesen nyoma veszett. Az eltűnést követően hihetetlen megmozdulás indult a kislány felkutatása érdekében, de sajnos hiába, a gyermeket ugyanis meggyilkolták. 

A gyilkossággal a vízművek két helyi dolgozóját, Srdjan Jankovicsot és Dejan Dragijevicset vádolják. Dejan Dragijevics beismerte a szörnyű bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kiderítette, hogy az út közepén álló gyereket Fiat Panda gépjárművükkel gázolták el. A volán mögött ülő Srdjan Jankovicsnak fel sem tűnt a gázolás, a mellette ülő Dragijevics figyelmeztette. Dragijevics ezt követően a vérző kislány testét behelyezte a jármű csomagtartójába. Nem sokkal később a kislány magához tért, ami pánikot okozott a két férfinál, Dragijevics pedig megfojtotta, majd egy illegális szeméttelepre vitték. Miután kidobták a kocsiból, szemetet hordtak a kislány holttestére. 

A vízművek kihallgatásra váró munkatársait vélhetően arról fogja kérdezni az ügyészség, hogy a gyanúsítottak hogyan viselkedtek a gyilkosság napján, észrevettek-e velük kapcsolatban valami különöset, illetve mikor fejezték be az elkövetők a terepmunkát.

Rovatok