Index Vakbarát Hírportál

Megölték a gázai hírszerző szolgálat parancsnokát

2024. május 20., hétfő 13:23

Palesztin jelentések szerint izraeli csapatok dróntámadással megölték Zahar Hamed Alkolit, a gázai polgári hírszerző szolgálat parancsnokát Dir al-Balahban.

Ezenkívül a gázai egészségügyi hatóság arról számolt be, hogy legalább 24 palesztin meghalt a Nuseirat menekülttábor egyik lakóépülete elleni bombatámadásban – számolt be róla az MTI.

Az izraeli hadsereg vizsgálja ezeket az állításokat. Az elmúlt hetekben több száz holttestet találtak a törmelékek alatt Gáza északi részén, miután az izraeli hadművelet során több mint 300 épületet romboltak le.

Az IDF arról is beszámolt, hogy egy célzott légicsapás következtében meghalt Azmi Abu-Dakka, a Hamász fegyver- és pénzszállításokért felelős magas rangú tisztviselője. Az elmúlt napokban az izraeli erők számos gázai helyszínt vettek célba, többek között megöltek két alacsonyabb rangú Hamász-parancsnokot, akik támadásokat készítettek elő.

Vasárnap a Gázából kilőtt rakéták miatt légvédelmi riasztást adtak ki az izraeli Szderótban és környékén. A Vaskupola légvédelmi rendszer egy lövedéket fogott el, és nem jelentettek sebesüléseket vagy anyagi károkat.

Rovatok