Index Vakbarát Hírportál

Hőgutát kapott bőgőmajmok zuhannak le a fákról a hőhullámmal küzdő Mexikóban

2024. május 21., kedd 08:06

Hőgutát kapott bőgőmajmok hullottak a fákról a helyenként 45 Celsius-fokot is meghaladó hőhullámmal küzdő Mexikó délnyugati részén.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki. 

Biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a bőgőmajmokat Tabascóban –  ismertette a helyi polgári védelmi hatóság  az MTI beszámolója szerint .

„Gondoskodnunk kell az állatokról” – jelentette ki hétfőn Andrés Manuel López Obrador elnök. Mint mondta, a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

Környezetvédők a lakosságot zöldségadományokra kérték. A közösségi médiában felvételek jelentek meg arról, ahogy bőgőmajmoknak adtak inni fecskendőkből. Cunduacán településen pedig egy baseballpályán rendeztek be egy állatorvosi ellátást nyújtó mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett – hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Rovatok