Index Vakbarát Hírportál

Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

2024. május 21., kedd 14:32

A kormányhivatal legfrissebb tájékoztatása szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök kedd reggel egy CT-vizsgálaton esett át, továbbra is eszméleténél van, kommunikál.

A kedd reggeli orvosi konzultáció részeként Robert Fico (Smer) hasi ellenőrző CT-vizsgálaton esett át. Emellett további, nem részletezett lépéseket is tettek a miniszterelnök egészségügyi állapotának javítása érdekében. A szlovák miniszterelnök továbbra is eszméleténél van, kommunikál – tájékoztatta a kormányhivatal az Új Szót.

Az Aktuality.sk beszámolója szerint Robert Kalinák védelmi miniszter kedden a parlamentben elmondta, hogy a miniszterelnök teljes felépülése érdekében hírzárlatot rendeltek el.

Mint megírtuk, az 59 éves kormányfőre szerdán Nyitrabányán egy férfi nyitott tüzet, sebesülései nagyon súlyosak voltak. A támadó, akit a szlovák média a 71 éves Juraj Cintulaként azonosított, öt lövést adott le a miniszterelnökre, és négyszer eltalálta. Robert Fico szerdán egy ötórás, pénteken pedig egy rövidebb műtéten esett át a besztercebányai kórházban. A merényletben megsebesült miniszterelnök állapotáról legutóbb hétfőn érkeztek hírek.

A merénylőt szombaton a Pozsonytól északkeletre fekvő bazini (pezinoki) székhelyű különleges bíróság elé állították, amely előre megfontolt emberölési kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. A kormány azt közölte róla, hogy politikai indokból követte el a tettét.

Robert Fico 2023. október 25. óta tölti be ismét a kormányfői tisztséget, miután Irány (Smer – SD) nevű pártja tavaly ősszel megnyerte a parlamenti választásokat. 

A május 15-ei merénylet után lapunk a tett helyszínére is ellátogatott, beszámolónkatide kattintva érheti el.

Rovatok