Index Vakbarát Hírportál

Orosz Hírszerző Szolgálat: A globalizmus hívei Orbán Viktor likvidálására szólítanak fel

2024. május 22., szerda 17:10

Az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében indított nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges „külső nyom” verzióját – közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája. A közleményben a magyar miniszterelnökről is szót ejtettek.

„A terrortámadás ügyében a nyomozás folyamatban van. Ezzel kapcsolatban figyelemre méltó, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei kitartóan erőltetni próbálják a magányos elkövető verzióját, aki elégedetlen volt a demokrácia hanyatló szintjével Szlovákiában” – olvasható a közleményben.

Az SZVR leszögezte: az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a nyomozásba, hogy azt „helyes irányba” tereljék. 

Az az oroszok szerint a cél annak megakadályozása, hogy lábra kapjon az európai politikai terrorizmus, és még inkább az esetleges „külső nyom” témája.

Az orosz hírszerzés azt állítja, hogy értesülései szerint növekszik az amerikai és az uniós vezetés ingerültsége a geopolitikai realitások változásának objektív folyamata és a nemzeti irányultságú politikai erők pozícióinak megerősödése miatt. Majd így fogalmaztak:

A Robert Fico [...] szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérlet azt mutatja, hogy a globalista totalitárius-liberális elitek olyan körülmények között, amikor nem lehet »civilizált módszerekkel« megőrizni hegemóniájukat, nyílt politikai terrorhoz folyamodnak ellenfeleikkel szemben. Az ilyen leszámolások célja a »másként gondolkodók« megfélemlítése.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat sajtóosztálya kiemelte, hogy a globalizmus hívei a közösségi oldalakon számos kommentben helyeslik a Fico elleni merényletet, „és más nemzeti irányultságú vezetők, például Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb elnök likvidálására szólítanak fel” – összegezte az MTI.

Rovatok