Index Vakbarát Hírportál

Beugrott egy gimis matekórára a jávorszarvas Krakkóban – az ablakon keresztül

2024. május 23., csütörtök 21:44

A lengyelországi város egyik Visztula parti gimnáziumának ablakán át ugrott be egy jávorszarvas. Az épületből ötvenen menekültek ki az incidens hatására, míg a betört üveg egy 40 éves férfit és az állatot is súlyosan megsebesítette. A férfit a kiérkező mentők kórházba száűllították, viszont az állatot már nem tudták megmenteni.

A délkelet-lengyelországi Krakkó belvárosában egy jávorszarvas ugrott be egy gimnázium ablakán, az épületből ötven személy menekült ki. Egy férfi megsérült, az állat nem élte túl az incidenst – közölte csütörtökön a lengyel média, amelyet az MTI szemlézett.

A hatóságokat csütörtök délután értesítették a krakkói városközpontban, a Visztula partján működő gimnáziumban történt szokatlan balesetről – idézte a TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevízió Hubert Cieplyt, a Kis-lengyelországi vajdaság tűzoltóságának szóvivőjét.

A jávorszarvas által betört ablak szilánkjaitól egy 40 éves férfi sérült meg, akit fején és kezén keletkezett sebekkel kórházba szállítottak. Az épületből még a tűzoltók kiérkezése előtt ötvenen menekültek ki.

A törött üvegtől szintén megsérült állat nem élte túl a balesetet.

A tűzoltókon és mentőkön kívül rendőrség és állatorvos is érkezett a helyszínre. Az onet.pl hírportál a krakkói polgármesteri hivatal közlésére hivatkozva azt írta: az állat feltehetőleg a városhoz közeli Niepolomicei erdőből tévedt be Krakkóba.

A TVN24 felidézte, hogy Lengyelországban több mint tízezer jávorszarvas él főleg az ország keleti részében fekvő nemzeti parkokban és a Varsóhoz közeli Kampinosi őserdőben, valamint előfordulnak a dél-lengyelországi régiókban is.

Rovatok