Index Vakbarát Hírportál

125 millió forintos kárt okozhatott egy macska Hollandiában

2024. május 24., péntek 21:41

Egy építkezésre betévedt macska áraszthatta el vízzel az egyik hollandiai városházát, miután véletlenül megnyitott egy vízcsapot. A szivárgást a munkások nem vették észre, így végül annyira elázott az épület, hogy ki kellett cserélni a falak és a padló egy részét.

Egy macska áraszthatta el vízzel Hollandiában a dokkumi városházát 325 ezer euró, vagyis mintegy 125 millió forint kárt okozva – számolt be az MTI.

Az Omrop Fryslan helyi televízió beszámolója szerint a macskát tavaly májusban vették észre építkezési munkálatokon. Mivel nem sikerült befogni, az épületet ideiglenesen bezárták. Ez azonban nem bizonyult jó ötletnek, mivel úgy tűnik, a macska véletlenszerűen megnyithatott egy vízcsapot, ami miatt észrevétlenül víz szivárgott a falakba. A víz végül akkora károkat okozott, hogy a falak és a padló egy részét ki kellett cserélni.

A felújítási számlát az önkormányzat csütörtök esti ülésén Bert Koonstra polgármester mutatta be, de megnyugtatásképp közölte, hogy a biztosító fedezi a kárt.

Ezzel végre lezárhatjuk ezt a macskaügyet

– tette hozzá a polgármester.

Azt, hogy valóban az állat volt a tettes, nem lehetett egyértelműen bizonyítani, így az is lehetséges, hogy ártatlanul vádolják az építkezésnél kíváncsiskodó macskát.

Rovatok