Index Vakbarát Hírportál

Megerőszakoltak és megöltek egy 8 éves kislányt Romániában

2024. május 25., szombat 16:05

Holtan találtak rá a román hatóságok egy 8 éves gyermekre szombat hajnalban az Albesti községhez tartozó Jijia melletti akácerdőben. A nyomozás adatai szerint a kislányt megerőszakolták, majd megölték. A rendőrök egy 32 éves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal.

Útközben tűnt el a 8 éves kislány, aki kíséret nélkül indult el otthonából péntek este nyolc óra körül. A gyermek egy közelben élő rokonához tartott, ahová végül nem jutott el – adta hírül Delia Neniscu rendőrségi szóvivő közlését a Maszol.ro.

Az áldozatra szombat hajnalban az Albesti községhez tartozó Jijia melletti akácerdőben találtak rá a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a 8 éves kislányt megerőszakolták, majd megölték. A Botoşani megyei rendőrség emberölés gyanújával indított büntetőeljárást. Az elkövető azonosításához több mint száz rendőrt, csendőrt és határrendészt mozgósítottak. 

Az Agerpres úgy tudja, hogy a gyilkosság gyanúsítottját szombat délután Albeşti község területén fogták el. A rendőrség szóvivő szerint egy 32 éves férfi a rendőrök láttán menekülni kezdett. A hatóságok figyelmeztető lövésekkel állították meg.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok