Index Vakbarát Hírportál

A DK-val konferenciázott a Fidesz belsős ellenfele

2017. május 7., vasárnap 22:11

Frank Engel korábban is többször kritizálta Orbán Viktort, pedig ugyanannak az uniós pártcsaládnak a tagja.

Magyarország erősebb lett az EU tagjaként, jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombaton. Szerinte szükség van új európai alkotmányra, európai és nemzeti identitást kifejező kettős állampolgárságra, közös európai határvédelemre, kül- és védelempolitikára, társadalombiztosításra, munkajogra és benne európai bérekre. Európa nyugati fele jobban él, és ezt szeretnénk elérni. A DK hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében, több együttműködést, több és erősebb Európát akar, mondta Gurcsány Ferenc, akinek miniszterelnöksége idején Magyarország adatokkal trükközve sokszorosan túllépte az uniós szabályokat az államháztartási hiányra.

A Frank Engel EP-képviselő a sajtótájékoztatón kijelentette, a migráció nem válság, hanem egy helyzet, amelyet meg kell oldani. Ő az a képviselő, aki egy uniós pártcsaládba tartozik a Fidesszel, mégis többször beleszállt már.

Üdvözölte, hogy a DK megpróbálja keresztülvinni azt az üzenetet, hogy az EU nem Magyarország ellen van.

Van elég probléma, ne akarjuk az EU-t is azzá tenni.

Szeretné meggyőzni a fideszes európai parlamenti képviselőtársait, tanúsítsanak újra európai hozzáállást, és reméli, a magyarok rájönnek arra, hogy Európában nem minden rossz. Ideális esetben Magyarországot európai párti erő vezeti, legyen az a Fidesz, vagy más párt - jegyezte meg.

Soros Györgynek szerinte felelőssége van például azért, hogy a font elleni (és az euróövezet előszobájából kilökő) évtizedekkel ezelőtti támadása miatt sok százan öngyilkosok lettek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy például oktatási intézményeket is támogat.

(MTI)

Rovatok