Index Vakbarát Hírportál

A fideszesek uniós frakcióvezetője csalódott a német választás miatt

2017. szeptember 25., hétfő 17:35

Manfred Weber nem örül, amiért csökkent a támogatottságuk.

Németország továbbra is elkötelezett az európai projekt mellett, közölte Antonio Tajani vasárnap. Az Európai Parlament (EP) elnöke Twitteren gratulált Angela Merkel kancellárnak a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti választáson elért eredményéhez. „Dolgozzunk együtt Európa megreformálásáért” – kérte.

Manfred Weber EP-képviselő, a Fideszt is sorai közt tudó jobbközép Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője üzenetében hangsúlyozta, hogy Angela Merkel a stabilitást és a sikert képviseli. A német szavazók világos mandátumot adtak a kereszténydemokrata/keresztényszocialista CDU/CSU pártszövetségnek a kormányzáshoz - emelte ki a CSU-tag politikus. Szerinte Angela Merkellel Németország továbbra is erős és megbízható szövetséges lesz Európában, amely a folytonosságot jelenti. A német politikus azért csalódását fejezte ki a pártszövetség támogatottságának jelentős csökkenése miatt. Több vitára és megbeszélésre van szükség a jövő illetően - tette hozzá.

Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke telefonon gratulált Angela Merkelnek választási győzelméhez - közölte a politikus szóvivője.

(MTI)

Rovatok