Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz EP-frakcióvezetője: Elfogadhatatlan, ha nem hajlandók megosztani a terheket

2018. február 20., kedd 20:26

A Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetője, a német Manfred Weber egy Facebook-posztban fejtette ki a véleményét a migrációra nyújtandó európai megoldásról. Azt írta:

Sorsdöntő lesz Európának, hogy az idei évben képesek leszünk-e megoldást találni a migráció problémájára. Megértem néhány közép- és kelet-európai ember sok aggályát a multikulturális Európával kapcsolatban. Ennek ellenére elfogadhatatlan egy olyan megoldás, aminek nem része a terhek tisztességes megosztása és az európai szolidaritás.

Figyeljünk oda, hogy az Európai Néppárt bajor frakcióvezetője elég általánosan fogalmaz. Nem azt mondja, hogy vállaljuk át ennyi és ennyi menedékkérelem elbírálását Görögországtól és Olaszországtól, mert elfogadhatatlan, ha nem így teszünk. A terhek elosztásáról beszél, arról nem, hogy milyen módon vállalhat át a terhekből egy-egy ország.

Ennek ellenére, a multikulturalizmus emlegetésével lehet úgy érteni ezt a posztot, hogy Manfred Weber a magyar kormánynak is üzent. A kormánypropaganda és személyesen Orbán Viktor is évek óta kárhoztatja Nyugat-Európát a több kultúrából érkezett emberekkel teli nagyvárosaiért.

A fideszes képviselők másik német frakciótársa, Elmar Brok két hete egy interjúban arról beszélt nekünk, hogy nem lehet arra kényszeríteni országokat, hogy befogadjanak másokat, és hogy a szolidaritást más módszerekkel is ki lehet fejezni.

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Rovatok