Index Vakbarát Hírportál

Verhofstadt óriásplakáton üzen Orbánnak

2018. november 6., kedd 13:45 | aznap frissítve

Az európai liberális párt, az ALDE parlamenti frakcióvezetője óriásplakáttal válaszolt a magyar kormány támadásaira, vette észre a 444.hu. Mint írtuk, Judith Sargentini és Soros György után ő lett a kormányzati propagandakampányban az egyik rémisztő sátán, akit angol nyelvű videókampányban is támadnak.

De Verhofstadtot sem kell félteni, mozgó óriásplakáttal válaszolt a magyar kormánynak, amit kedden Brüsszelben indított útnak. A kisteherautóra szerelt plakát a Luxembourg térről indult, útvonala érinti az Európai Néppárt székházát, a magyar nagykövetséget, az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is.

„Elég volt abból, hogy populista, autoriter, nacionalista, illiberális emberek arról beszélnek, hogy ők Európa új arca” – mondta Guy Verhofstadt az Európai Parlament előtt. Az Európai Néppárt szerinte előzékenyen bánik a Fidesszel, pedig már rég nem erre van szükség, hanem arra, hogy harcoljanak azokkal, akik nem osztják az európai értékeket, csak az EU-s támogatásokat szeretik.

Az ALDE a Momentummal közösen kampányol

Az európai liberális frakcióvezető a Momentum Mozgalommal közösen szervezi az akciót. Tervezik, hogy Budapestre is elviszik az óriásplakátot.

A momentumos Benedek Márton arról beszélt az EUrologusnak, hogy a kormány nem sajátíthatja ki a plakáthelyeket Magyarországon. Azok az értékek is nyilvánosságot kell, hogy kapjanak, amelyek Magyarország másik felének fontosak. Ők ennek az egészen másfajta Magyarországnak a képét szeretnék megmutatni. Folytatják a tüntetést a CEU mellett, és nagy erőbedobással gyűjtik az aláírásokat azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Rovatok