Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter: A Fidesz leendő frakciója együttműködne Ursula von der Leyennel

2024. május 12., vasárnap 20:27

Az LMP társelnöke közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a Fidesz–KDNP leendő frakciója, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képes lenne együttműködni Ursula von der Leyennel. Ungár Péter felidézte, hogy az Európai Bizottság elnöke a kormánypárti plakátokon nemrég „a nemzetközi összeesküvés megtestesítőjeként″, bábként rángatta az ellenzéki politikusokat.

Ahogy az Index beszámolt róla, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy szívesen várják az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) tagjait az Európai Néppártban.

A koalíciókötés ötletére Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-bejegyzésben reagált.

Ez az a frakció, ahova a Fidesz képviselői is terveznek beülni kijutásuk esetén. Tehát a Fidesz leendő frakciójának éppen az a politikus ajánlott együttműködést, aki a Fidesz plakátjain a nemzetközi összeesküvés megtestesítőjeként, bábként rángatja az ellenzéki politikusokat. Azokon a plakátokon, melyeket ugye egyszer már le kellett cserélni ebben a kampányban, hogy rájuk kerüljön Magyar Péter. Az a Magyar Péter, aki a Néppárthoz akar csatlakozni, azaz ha megvalósul Von der Leyen terve, akkor néhány hét múlva közösen irányíthatják az uniót az ECR-frakcióhoz csatlakozó Fidesszel

– fogalmazott Ungár Péter. 

Hozzátette, hogy a helyzet kezd „egy teljesen abszurd bohózatba fordulni”. Az LMP társelnöke szerint ez nem meglepő, mivel szerinte „az Európai Unióra a magyar politikában minden szereplő csak színházi kellékként tekint, amivel fokozni lehet a saját maga által előadott monodrámát”.

Mint mondta, Magyarország érdekérvényesítő képessége folyamatosan romlik. Úgy látja, hogy a drámához túlzások kellenek, ezért nincs racionális Európa-politika.

Ungár Péter kiemelte, hogy amennyiben pártjával lesz képviseletük az Európai Parlamentben, akkor soha nem támogatnak majd olyan bizottságot, amelyet Von der Leyen vezet. 

Ígéretei szerint az LMP minden döntés előtt mérlegeli majd, hogy „Magyarország ne legyen akkumulátorgyarmat, ne forduljon elő az, hogy a zöldátállás minden haszna nyugaton, minden szennyezése nálunk landol. Minden alkut, minden koalíciót és minden tárgyalást ezen szempont mentén fogunk folytatni, mert erre kérünk felhatalmazást”.

Rovatok