Index Vakbarát Hírportál

EU-s díjat nyert Jamie Oliver étterme

2014. április 2., szerda 19:23

Jamie Oliver projektje is európai díjat nyert a RegioStars 2014 díjátadón, ahol Európa „legígéretesebb és leginnovatívabb regionális projektjeit” díjazták.

10 éve dolgozunk, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak, akik itt dolgoznak. Ez hatalmas eredmény nekünk, köszönöm mindenkinek, főleg az Európai Szociális Alapnak és az Európa Regionális Fejlesztési Alapnak, nélkületek nem tudtuk volna létrehozni a kezdeményezést.

– mondta a sztárséf a hír hallatán.

A Jamie Oliver által inspirált Fifteen Cornwall étterem hátrányos helyzetű, munkanélküli 16–24 éveseknek ad lehetőséget arra, hogy szakácsnak tanuljanak. Az úttörő jellegű projekt keretében nyújtott képzésben eddig majdnem 130 fiatal vett részt, akik közül sokan súlyos kihívásokkal küzdenek, például büntetett előéletűek, szerfüggők, vagy valamilyen mentális betegségük van. A projekt évente körülbelül 1,2 millió fontot forgat vissza beruházások révén a helyi gazdaságba, ezáltal támogatja a helyi beszállítókat és a kiváló minőségű élelmiszergyártást.

A nyertes cornwalli projektről Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos a következőket mondta: „A turizmus felvirágoztatásához képzett munkaerőre van szükség. A Fifteen Cornwall projekt célja pontosan ez." Szerinte az Európai Szociális Alapból származó beruházások jövője szempontjából fontos a fiatalokra koncentráló munkahelyek létrehozása.

A további nyertes projektek helyszíne az észak-portugáliai Paredes, Nyugat-Wales és a Völgyek, valamint a lengyelországi Gdynia régiója. A nyerteseket abból a 19 továbbjutott projektből választották ki, amelyeket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és az Európai Szociális Alapból származó beruházások révén társfinanszíroztak. A részletek magyarul itt elérhetők.

Rovatok