Index Vakbarát Hírportál

Mindenki vegyen még egy láda almát

2014. szeptember 26., péntek 12:00

Az önkormányzattal együttműködve minél több helyen rendezzenek helyi vásárokat, biztosítsanak lehetőséget az ottani termelőknek az értékesítésre – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára pénteken.

Brüsszelben mindenhol tartanak vásárt

A szaktárca "Támogassuk a magyar almatermelőket!" mottóval almavásárt szervezett az érintett kerületi önkormányzatokkal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) székházánál, a József nádor téren - írja az MTI.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az idén rekord almatermés van Magyarországon, a termés nehezen értékesíthető, és szerinte ha mindenki egy ládával több almát enne, azzal segítene a magyar termelőknek, a vidéknek.

Glattfelder utalva korábbi európai parlamenti képviselőségére elmondta, hogy Brüsszelben a köztereken minden héten volt helyi vásár. "Az lenne jó, ha Magyarországon is minél több ilyen vásár lenne, a köztereket a pihenés mellett arra is fel lehetne használni, hogy a helyi termelőknek értékesítési lehetőséget biztosítsanak." - fogalmazott.

A Vidékfejlesztési Minisztérium korábban közölt adatai szerint az alma a magyar gyümölcstermesztés egyik legfontosabb ágazata, 2014-ben mintegy 27 600 hektáron 7500 termelő foglalkozik almatermesztéssel.

Rovatok