Index Vakbarát Hírportál

Sena koncertekkel zárul a Fejlesztés Európai Éve

2015. december 6., vasárnap 11:56

2015 a Fejlesztés Európai Éve, az év folyamán Európa-szerte több száz olyan esemény valósult meg, melyek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az EU globális felelősségvállalására, arra, hogy az unió milyen módon támogatja a határain kívüli fejlődő országokat és régiókat.

A kampányhoz több híresség csatlakozott: az Év nagykövete volt Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró, Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékének tanára, a Brutális fizika című ismeretterjesztő sorozat szakértője, valamint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője.

A programok decemberben is folytatódnak: az Afrikáért Alapítvány december 6-án tartja meg az egész napos évzáró rendezvényét a G3 Klubban, amely a vízhez való hozzáférés kihívásaira fókuszál, célja az afrikai vízügyi fejlesztések bemutatása és támogatása. Az eseményt Sena Dagadu koncertje zárja majd. A rendezvényre a belépés ingyenes részletes program itt elérhető.

December 9-én a HAND Szövetség és a Mahatma Gandhi Egyesület egy tematikus emberi jogi zenei délutánt szervez, ahol fellép többek között Pirohov Ádám (Feron) és Pirohov Lilla, Onix Lan, és a Zanzibar African Music Group is.

December 10-én az Európa Pontban várják beszélgetésekkel és Sena koncerttel az érdeklődőket.

December 11-én a Kino moziban filmfesztivált rendez a Demnet és a HAND Szövetség, 19-én pedig az Artemisszió Alapítvány Ready Study Go! projektjének záróeseménye zárja a Fejlesztés Európai Évének magyarországi programjait.

A Ready Study Go! csoportjának tagjai magyar és migráns önkéntesek, akik fél éven keresztül tanulmányozták a fenntartható fejlődés globális problémáit. Vajon hogyan látják származási országaik tükrében ezeket a globális kihívásokat a csoport Magyarországon élő migráns résztvevői? A december 19-i rendezvényen a csoport tagjai rövid „RedX” angol nyelvű előadások keretében osztják meg gondolataikat.

2015 a Fejlesztés Európai Éve, az ehhez kapcsolódó civil rendezvénysorozat első programjáról, mely a Magyarországon még ma is jelenlevő modernkori rabszolgaságról szólt, itt számoltunk be. Emellett Kongóból és Kenyából helyszíni riporttal jelentkeztünk be, magyar fejlesztési projekteket néztünk meg.

Rovatok